BADEA GABRIELA
profesor titular, gradul I
HORBUNIEV AMELIA MONICA LESEA
profesor titular, gradul I, doctor
SCUTARU CRISTINA
profesor titular, gradul I
SERBAN SIMONA
profesor titular detasare la cerere, gradul I
Colegiul dispune de trei laboratoare de fizica. In ultimii 10 ani, aparatura necesara lucrului in laborator a fost innoita si imbunatatita prin achizitii noi, ajungandu-se pana la conceperea de experimente in care datele sunt culese cu senzori conectati la calculator si prelucrate de softurile aferente. Profesorii catedrei au pus la punct si programe necesare experimentelor virtuale, care pot inlocui uneori cu succes experimentele clasice. Pe linga trusele pentru experimente de fizica, laboratorul dispune de un set de notebook-uri (intrate in dotare in urma aplicarii pentru un grant oferit de compania Hewlett-Packard in 2006, grant castigat prin contributia prof. Daniela Stoenescu), de table interactive si de aparatura video necesara prezentarii de proiecte.
Activitati desfasurate la nivelul catedrei
Profesorii catedrei se ocupa anual de coordonarea proiectelor elevilor dornici sa-si imbutatateasca performantele teoretice sau aplicative in domeniul fizicii sau zone transdisciplinare. Aceasta activitate este finalizata prin participarea grupelor de elevi la simpozioane si sesiuni de comunicari stiintifice din Bucuresti, Pitesti, Galati, nu de putine ori paticipantii castigind premii la competitiile asociate manifestarilor stiintifice.
Insotiti de profesori, elevii nostri viziteaza anual tirgurile de stiinte organizate in luna septembrie in cadrul Noptii Cercetatorului si institutii cu activitate in domeniul fizicii, ca Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara sau Facultatea de fizica a Universitatii Bucuresti, localizate in comuna Magurele.
Profesorii catedrei participa anual cu lucrari proprii la simpozioane si sesiuni de comunicari stiintifice.
In anul 2008, an UNESCO pentru aniversarea a 100 de ani de la nasterea prof. Serban Titeica, la initiativa Mariei Titeica, fiica profesorului si a prof. Gabriela Bancila, fosta eleva a profesorului, s-a desfasurat prima editie a Simpozionului National „Serban Titeica – Profesorul”. Organizarea simpozionului a gasit sprijin la Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si la Casa Corpului Didactic Bucuresti. Ca urmare a succesului de care s-a bucurat prima editie, au fost organizate si editiile a II-a (martie 2009) si a III-a (martie 2010), ambele permitand elevilor sa-si prezinte proiectele la trei niveluri: Publicitate pentru fizica (postere), Fizica si filosofia (eseuri) si Experiment in fizica (proiecte experimentale), ambele editii desfasurindu-se ca un concurs cu premii pentru fiecare sectiune.
Publicatii ale profesorilor
Turcus Doina
Elemente de fizica (coautor) – Editura Niculescu , Bucuresti, 1999
Fizica, manual pentru clasa a X-a (coautor) – Editura Niculescu , Bucuresti, 2000