Catedra de Limba Franceza

Profesori

BODEA ANDREIA MIHAELA BEATRICE
director, profesor titular, gradul I, presedinte CA

COLIBAN JUSTINA
profesor titular, gradul I

MEDREA DOINA
sef de catedra, profesor titular, gradul I

POPESCU ANDREEA MIHAELA
profesor titular, gradul I

Catedra de franceza are in componenta sa profesori entuziasti, cu o indelungata experienta in predarea acestei limbi, cu o pregatire profesionala deosebita si cu o dorinta remarcabila de acceptare si exploatare a tot  ce este nou si valoros in domeniul pedagogic. De aceea, notele sau nivelul de competenta atinse de elevii francofoni au fost pe masura asteptarilor.
Catedra de franceza dispune de o baza materiala buna, iar procesul de predare -invatare- evaluare  se face cu ajutorul mijloacelor moderne, folosite in mod curent. Oferta educationala este bogata, incluzand (din anul 2005) cursuri  CDS de Geografia si Istoria Frantei, precum si cursuri optionale de Cultura si civilizatie franceza si de Jurnalism (in franceza), in special la clasele a XI-a si a XII (de intensiv franceza sau de filologie).

Activitati desfasurate la nivelul catedrei

Participarea anuala la olimpiadele scolare, la concursurile de limba (Cangurul lingvist, DELF scolar, etc), la seminarul interdisciplinar al colegiului.

Profesorii la limba franceza organizeaza anual Ziua Europeana a Limbilor, Saptamana Francofoniei, Ziua Europei, comemorari UNESCO si nationale (franceze si romanesti).

Relatia cu Institutul Francez din Bucuresti este stransa, elevii francofoni si francofili din liceu participand la intalnirile si activitatile culturale organizate de IFB si Ambasada Frantei..