Misiunea noastra

Colegiul National “I.L. Caragiale” este o scoala cu traditie de mai bine de un secol, in care s-au educat si format generatii de intelectuali bucuresteni.

Colegiul a debutat la sfarsitul secolului al XIX-lea ca seminar pedagogic – Scoala Normala Superioara (SNS), in el desfasurandu-si activitatea ca profesori Alexandru Odobescu, Simion Mehedinti, Nicolae Cartojan, Gheorghe Titeica, Dimitrie Pompeiu,

Constantin Radulescu-Motru, Mihai Dragomirescu, Serban Cioculescu, Octav Onicescu etc. In discursul inaugural al Scolii Normale Superioare (1881), prof.univ.dr.I.Craciunescu de la Facultatea de Litere si totodata maestru de conferinte la SNS enunta deviza viitoarei scoli:

“Cat despre noi (…) nu vom uita ca tinerimea e pagina inca alba pe care se va scrie viitorul tarei, nu o vom lasa in voia canturilor, ci cu mani parintesti vom insemna pe ea, dinainte, printr-o educatie curata, nationala, tot ceea ce poate asigura intr-o zi propasirea si prosperitatea patriei. <<Sciinta si patrie>> va fi devisa acestei scoli.”

Astazi, Colegiul National  “I.L. Caragiale” este o institutie moderna de invatamant, orientata spre formarea unor adulti a caror personalitate sa le permita integrarea cu usurinta in cadrul valorilor europene si mondiale. Oportunitatile oferite de institutie formarii abilitatilor, a stimularii talentelor si integrarii intereselor tinerilor elevi sunt numeroase. Ca orice scoala de tip european, Colegiul National “I.L. Caragiale” acorda sanse egale tuturor elevilor proveniti din medii sociale diferite, ale caror mentalitati si culturi proprii sunt foarte diverse, si pe care ii stimuleaza in descoperirea traditiilor, valorilor stiintifice si artistice romanesti in contextul larg al marii culturi universale.