Centrul Educational Fulbright

In anul scolar 2010-2011, Centrul Educational Fulbright/Fulbright Educational Advising Center si Colegiul National “I. L. Caragiale” au initiat un parteneriat de exceptie in beneficiul elevilor colegiului. Colaborarea se axeaza pe doua directii de interes: sesiuni interactive de informare cu privire la programul de Studii universitare în SUA, cu burse din partea universitatilor americane, si intalniri in cadrul U.S. Culture Club, club deschis oricarui elev interesat de fenomenul cinematografic american si de spatiul cultural american in general.

Elev roman pe bursa completa la Yale, perspectiva americana asupra educatiei in SUA & more in newsletter-ul Centrului Fulbright – mai 2013


Aceasta colaborare continua si in anul scolar 2011-2012. Pentru a fi la curent cu calendarul evenimentelor si intalnirilor acestui an scolar, puteti accesa aici pagina de web a FEAC.

Puteti vizualiza posterele de prezentare a filmelor difuzate in acest parteneriat:

Rocky
The Last of the Mohicans
The Shawshank Redemption
Thunderheart

Eveniment entuziasmant sustinut vineri, 25 martie 2011, de reprezentanti ai Comisiei Fulbright  pentru elevii din Colegiul National “I.L. Caragiale” si ai Colegiului Tehnic din Ramnicu Valcea aflati in vizita la colegiul nostru in cadrul unui proiect de schimb de bune practici.

Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati documentele de mai jos

Poster C. N. „I.L. Caragiale”
Undergraduate Admissions – Training Fall

FEAC Webinar Friday Oct 21

Va invitam sa accesati site-ul FEAC, sectiunea Undergraduate Newsletter http://bit.ly/ug_nl, pentru a lectura cea mai recenta editie a publicatiei Centrului Educational Fulbright cu informatii utile in procesul de admitere la universitati americane si cu povesti de succes care sa-i inspire si incurajeze pe viitorii aplicanti. Revista este redactata de experti educationali romani si americani si de studenti romani in America , oferind astfel o viziune echilibrata a studiului in SUA si a culturii americane.

Centrul Educational Fulbright ofera gratuit elevilor, cadrelor didactice si parintilor din toata tara un program de training in premiera in perioada 4-18 noiembrie, vinerea, in intervalul 16:00-17:00.

Cele trei sesiuni, detaliate in afisul atasat si pe site-ul FEAC, aici, vor prezenta strategii pentru selectarea universitatilor care pot oferi burse consistente studentilor internationali, sfaturi pentru punerea la punct in timp util a aplicatiei si studii de caz inspirate de experientele reusite ale studentilor romani care invata in prezent in SUA.  

Sesiunile vor include o prezentare orala a subiectului discutat, pe baza unui PowerPoint, dar si o sectiune de Questions & Answers in cadrul careia participantii vor primi raspunsuri in direct la intrebarile pe care le trimit in timpul intalnirii.

Elevii pot participa  la aceste evenimente pe cont propriu, de oriunde au acces la internet, dar si in cadrul unor activitati de grup, poate chiar la scoala, in laboratorul de informatica etc.

Intrucat sesiunile se intind pe trei saptamani, vom reveni in cursul acestei luni cu reminders in ceea ce priveste modulele prezentate mai sus, dar si alte oportunitati online si directe pe care FEAC si EducationUSA le ofera in aceasta toamna.

Poster

Revenim cu vesti cu privire la sesiunile online gratuite la care ii invitam pe elevi, parinti si profesori in perioada urmatoare:

*        Undergraduate Study in the USA, the U.S. Perspective and Romanian support, luni 14 nov., 4-5 pm. Detalii aici.
Pentru a lua parte la aceste evenimente, dintre care primul se va desfasura in romana si al doilea in engleza, va invitam sa va logati ca “guest” pe site-ul http://edusaconnects.acrobat.com/fulbrightromania/ cu cateva minute inainte de inceperea fiecarei sesiuni. Ca si pana acum,  sesiunile vor include o prezentare orala a subiectului discutat, pe baza unui PowerPoint, dar si o sectiune de Questions & Answers in cadrul careia participantii vor primi raspunsuri in direct la intrebarile pe care ni le trimit in timpul intalnirii.
*     EducationUSA Virtual College Fair http://www.educationusa.info/conferences/fairs/virtual_fair_2011/students/ Marti 15 nov., 4-9 pm ora Romaniei. Primul targ educational virtual organizat de EducationUSA va va facilita interactiunea cu reprezentantii a peste 130 de universitati din SUA.

Elevii pot participa pe cont propriu la aceste evenimente , de oriunde au acces la internet, dar si in cadrul unor activitati de grup, poate chiar la scoala, in laboratorul de informatica etc.

Program gratuit de pregatire pentru admiterea la universitati din SUA: 24 ian.-21 feb.


Dragi prieteni ai educatiei in Statele Unite,

Premergator Undergraduate Newsletter-ului, publicatia Centrului Educational ce va fi lansata peste cateva zile, va scriem cu detalii despre Undergraduate Admissions Training, programul de pregatire in vederea aplicarii la universitati americane si a obtinerii de finantare consistenta din partea acestora pe care Centrul Educational Fulbright il va oferi in fiecare marti in perioada 24 ian.-21 feb., in intervalul 15:00-17:00.

Cele cinci sesiuni interactive, despre care veti gasi detalii in documentul atasat, dar si pe site-ul Centrului si pe pagina sa Facebook, vor oferi participantilor (avand in vedere calendarul ideal al aplicatiilor la facultati din SUA, in special elevii claselor X-XI) informatii teoretice si sfaturi practice cu privire la strategiile pentru selectarea universitatilor potrivite obiectivelor lor si pentru punerea la punct a unor dosare de admitere de succes.

Undergraduate Admissions Training_Jan-Feb 2012

Fulbright Undergraduate Newsletter Winter Spring 2012