Catedra de Limba Germana

Profesori

DINESCU MIHAELA
profesor titular, doctor, gradul I

DUMITRESCU CAMELIA
profesor titular, gradul I

RUSU AMNERIS BRIGITE
sef de catedra, profesor titular, gradul I

VASILIU ANCA
profesor titular, gradul I

Incepand cu anul scolar 2010 – 2011 s-a aprobat constituirea a 2 clase cu regim de predare bilingv germana (real si uman) formate din: 1 grupa de incepatori (nivel zero) si 1 grupa de avansati. In fiecare clasa sunt disponibile 30 locuri (15 + 15). Admiterea elevilor la grupele de incepatori se face in conditiile generale ale admiterii in clasa a-IX-a, in ordinea mediei de admitere, fara sustinerea probei de verificare a cunostintelor de limba moderna. Candidatii pentru grupa de avansati sustin un examen de verificare a cunostintelor de limba germana moderna. La clasele de bilingv predau atat profesori romani cu o foarte buna pregatire cat si profesori nativi de limba germana. Programul claselor de bilingv: 5 ore limba germana + 1 ora de Cultura si civilizatie germana / Istoria Germaniei pe saptamana.
La colegiul nostru exista posibilitatea obtinerii unor burse scolare in strainatate. Liceenii pot opta pentru un an de studiu intr-un mediu multicultural in Danemarca si Elvetia – vorbitoare de limba germana, Estonia, Germania, Olanda, Suedia si Statele Unite ale Americii. Acest program este sprijinit si dezvoltat de Fundatia non-profit ”Youth for Understanding” – Romania.
Exista de asemenea posibilitatea obtinerii unor burse de 3 saptamani in Germania (Sprachkurse) prin PAD. Pe perioada celor 3 saptamani  elevul va locui la familii – gazda din Grimma si Bauzen .
Elevii olimpici beneficiaza si ei  de posibilitatea deplasarii in Germania (3 – 4 saptamani) la diverse cursuri de limba germana.

Activitati desfasurate la nivelul catedrei
Profesorii catedrei sunt membri in Comisia de supraveghere si examinare la examenul „Marea Diploma Germana”

„Ziua limbilor europene” – colaj de versuri – septembrie 2009, 2010

Organizarea concursului scolar “Cangurul Lingvist” in Colegiul National „ I.L. Caragiale” sectiunea limba germana

Serbare de Craciun  (Concurs de compuneri in limba germana, concurs de prajituri, concurs de picturi)

Vizitarea expozitiei de carte “Gaudeamus” – Romexpo

Participarea la cea de-a 18-a Conferinta Nationala (cu participare internationala) a profesorilor de limba germana cu tema „Inovatie si creativitate in predarea limbii materne si moderne – o sansa pentru dezvoltare democratica”, 29 octombrie – 1 noiembrie 2009 Brasov

Participarea la cea de-a 19-a Conferinta Nationala (cu participare internationala) a profesorilor de limba germana cu tema „Politici educationale – Contributia la bunastare si coeziune sociala”, 28 – 31 octombrie – Sinaia 2010

Concert pentru incurajarea invatarii limbii germane, concert organizat cu ocazia Zilelor Culturale ale Germaniei la Club Juke Box cu participarea formatiei „Fettes Brot” in data de 5 noiembrie 2009

Seara literara la Casa Schiller „Premiul Nobel pentru Herta Müller – Dar noi?” -19.01.2010

Participarea la proiecte educationale internationale si schimburi de elevi cu tari precum Slovacia, Polonia, Bulgaria si Germania.