Admitere clasa a V-a an scolar 2024-2025

Pentru anul scolar 2024-2025, Colegiul National „I. L. Caragiale” Bucuresti, are aprobata o cifra de scolarizare de 26 de locuri, repartizate intr-o singura clasa a V-a.

In vederea inscrierii in clasa a V-a, parintele/tutorele legal va completa cererea de inscriere, care poate fi descarcata de pe website-ul Colegiului, la care se anexeaza o copie a certificatului de nastere al elevului si o copie a cartii de identitate a parintelui/tutorelui legal. Acestea se depun DOAR FIZIC, la secretariatul Colegiului.

Elevii clasei a V-a vor purta o tinuta standard, conform Regulamentului intern de organizare și funcționare a Colegiului, aprobat in Consiliul Profesoral.

Colegiul National “I. L. Caragiale” Bucuresti anunta constituirea clasei a V-a pentru anul scolar 2024 – 2025, conform Procedurii aprobate prin Hotararea Consiliului de Administratie din data de 19 aprilie 2024.

 

PROCEDURA CONSTITUIRII CLASEI A V-A
PENTRU ANUL SCOLAR 2024 – 2025

Inscrierile in clasa a V-a, an scolar 2024 – 2025, se vor face in perioada
27 – 28 mai 2024, la secretariatul Colegiului, in intervalul orar 10:00 – 16:00.

Acte necesare:
– Copie xerox certificat de nastere elev
– Copie xerox carte de identitate parinte/ tutore legal instituit
– Cerere de inscriere (se ridica de la secretariatul Colegiului sau se descarca de aici)

Daca la incheierea perioadei de inscriere numarul de candidati depaseste numarul de locuri (26), se organizeaza examen de admitere.

Examenul de admitere se organizeaza
JOI 6 IUNIE 2024 ORA 09:00

Examenul cuprinde doua probe a cate 60 de minute fiecare, cu pauza de 15 minute intre ele. In timpul pauzei, candidatii nu parasesc scoala.

Prima proba – Limba si literatura romana

A doua proba – Matematica

Punctajul maxim pentru fiecare proba – 45 de puncte

Punctajul final se calculeaza prin adunarea punctajelor de la cele doua probe, la care se adauga 10 puncte din oficiu.

Candidatii sunt declarati admisi in functie de punctajul final obtinut. In caz de egalitate, se va lua in considerare punctajul obtinut la proba de Limba si literatura romana.

Rezultatele vor fi afisate pe site si la avizierul Colegiului CU CODURILE CORESPUNZATOARE FIECARUI CANDIDAT.

IMPORTANT! IN ATENTIA CANDIDATILOR SI A PARINTILOR

IN ZIUA EXAMENULUI, CANDIDATII VOR FI PREZENTI IN CURTEA INTERIOARA A COLEGIULUI, LANGA SCENA, LA ORA 8:15. Candidatii vor avea asupra lor pix/stilou cu pasta/cerneala albastra, creion si carnetul de elev cu fotografie, vizat pe anul scolar in curs.

Nu se permite accesul in sala de examen cu dispozitive de comunicare (telefon mobil, smartwatch etc.) precum si cu mijloace de calcul.
Se vor folosi numai colile distribuite de catre profesorii asistenti.
Elevii surprinsi avand asupra lor manuale, dictionare, notite, insemnari, alte materiale sau instrumente care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul, cei surprinsi copiind in timpul desfasurarii probelor, comunicand cu ceilalti elevi sau comitand alte fapte menite sa le favorizeze rezolvarea subiectelor, sunt exclusi din examen; tentativa de frauda se pedepseste in acelasi mod.

Intrarea candidatilor in salile de examen se va face sub directa supraveghere a personalului Colegiului.

Dupa intrarea candidatilor in salile de examen, parintilor li se vor inmana codurile candidatilor.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra in sala si niciun elev nu pate parasi sala decat daca preda lucrarea scrisa si semneaza de predarea acesteia.

In cazuri exceptionale, daca un elev se simte rau si solicita parasirea temporara a salii, el este insotit de unul dintre asistenti, pana la inapoierea in sala de clasa. In aceasta situatie, timpul alocat rezolvarii subiectelor nu va fi prelungit.

La iesirea din sala, candidatii vor preda foaia de examen si ciornele si vor semna borderoul de sala. In cazul in care un candidat refuza sa predea lucrarea scrisa, acest lucru se consemneaza intr-un proces verbal.

Dupa incheierea probei de matematica, vor fi afisate la avizierul din curtea Colegiului subiectele si baremele de corectura pentru ambele probe.

Elevii declarati admisi vor ridica de la secretariatul Colegiului solicitarea de foaie matricola, pentru a o depune la scoala de provenienta.

 

CALENDAR PENTRU CONSTITUIREA CLASEI A V-A AN SCOLAR 2024-2025

LA COLEGIUL NATIONAL „I.L. CARAGIALE” – BUCURESTI

 

27 – 28  mai 2024

10:00 – 16:00

Inscrierea candidatilor la secretariatul Colegiului

6 IUNIE 2024

09:00

Probele de Limba si Literatura Romana si Matematica

10 iunie 2024

15:00

Afisarea rezultatelor initiale pe site si la avizier

10 iunie 2024

15:00 – 16:00

Depunerea contestatiilor (la secretariatul Colegiului)

12 iunie 2024

15:00

Afisarea rezultatelor finale (dupa contestatii) – pe site si la avizier

13 iunie 2024 orele 13:00 – 16:00 – Elevii declarati admisi vor ridica de la secretariatul Colegiului solicitarea de foaie matricola, pentru a o depune la scoala de provenienta

Rezultatele vor fi afisate cu codurile corespunzatoare fiecarui candidat.

Modele de subiecte vor fi postate dupa data de 13 mai 2024.