Admitere clasa a V-a an scolar 2021-2022

In anul scolar 2021-2022 in Colegiul National „I. L. Caragiale” Bucuresti va functiona o singura clasa  a V-a, conform Planului de scolarizare aprobat de catre ISMB.

Elevii clasei a V-a vor purta o tinuta standard, conform Regulamentului intern de organizare și funcționare a Colegiului, aprobat in Consiliul Profesoral.

Colegiul National “I. L. Caragiale” Bucuresti anunta organizarea admiterii in clasa a V-a pentru anul scolar 2021 – 2022, conform Procedurii aprobate prin Hotararea Consiliului de Administratie din data de 14 mai 2021.

 

PROCEDURA EXAMENULUI DE ADMITERE IN CLASA A V-A
PENTRU ANUL SCOLAR 2021 – 2022

Inscrierile in clasa a V-a, an scolar 2021 – 2022, se vor face in perioada 14 – 16 iunie 2021, la secretariatul Colegiului (orele 10:00 – 16:00) sau online la adresa de email colegiul_caragiale_buc@yahoo.com.

Acte necesare:
– Copie xerox certificat de nastere elev
– Copie xerox carte de identitate parinte/ tutore legal instituit
– Cerere de inscriere (se ridica de la secretariatul Colegiului sau se descarca de aici)

Daca la incheierea perioadei de inscriere numarul de candidati depaseste numarul de locuri (26), se organizeaza examen de admitere.

Examenul de admitere se va desfasura cu respectarea si aplicarea normelor igienico-sanitare si de siguranta/securitate, in vigoare, pentru prevenirea si combaterea imbolnavirilor cu SARS-CoV-2, pentru toti candidatii si toate cadrele didactice participante,

Examenul de admitere se organizeaza vineri, 2 iulie 2021, ora 9:00.

Candidatii se vor prezenta in ziua examenului la ora 8:15, in curtea Colegiului.

Examenul cuprinde doua probe a cate 60 de minute fiecare, cu pauza de 15 minute intre ele. In timpul pauzei, candidatii nu parasesc scoala.

Prima proba – Limba si literatura romana

A doua proba – Matematica

Punctajul maxim pentru fiecare proba – 45 de puncte

Punctajul final se calculeaza prin adunarea punctajelor de la cele doua probe, iar la suma rezultata se adauga 10 puncte din oficiu.

Candidatii sunt declarati admisi in functie de punctajul final obtinut. In caz de egalitate, se va lua in considerare punctajul obtinut la proba de Limba si literatura romana.

Afisarea rezultatelor
Miercuri, 7 iulie 2021, orele 12:00 (la avizierul din curtea Colegiului).

Depunerea contestatiilor

Miercuri, 7 iulie 2021, orele 12:00-16:00, la secretariatul Colegiului.

Afisarea rezultatelor finale

Vineri, 9 iulie 2021, orele 12:00 (la avizierul din curtea Colegiului).

Elevii declarati admisi pot ridica de la secretariatul Colegiului solicitarea de foaie matricola, pentru a o depune la scoala de provenienta.

Rezultatele vor fi afisate cu codurile corespunzatoare fiecaru candidat.

IMPORTANT! IN ATENTIA CANDIDATILOR SI A PARINTILOR:

IN ZIUA EXAMENULUI, CANDIDATII VOR FI PREZENTI IN CURTEA INTERIOARA A COLEGIULUI, LANGA SCENA, LA ORA 8:15. Ei vor avea asupra lor pix/stilou cu pasta/cerneala albastra, creion, instrumente geometrice si carnetul de elev cu fotografie, vizat pe anul scolar in curs, sau copie dupa certificatul de nastere.

Nu se permite accesul in sala de examen cu telefonul mobil.

Intrarea candidatilor in salile de examen se va face sub directa supraveghere a personalului Colegiului si a unui cadru medical.

La iesirea din sala, candidatii vor preda foaia de examen si ciornele si vor semna borderoul de sala.

Dupa incheierea probei de matematica, vor fi afisate la avizierul din curtea Colegiului subiectele si baremele de corectura pentru ambele probe.

Modele de subiecte – Examen de admitere anul scolar 2021-2022

Model subiect – Limba si literatura romana

Model subiect – Matematica